Наша практика – ефективна схема логістики для вашого бізнесу

Розмова про тренди в логістиці з генеральним менеджером компанії United Global Logistic Олександром Куликом.

Сьогодні бізнес все активніше виходить на нові ринки і освоює нові території, чи змінилася сучасна роль логістики?

Олександр Кулик: Так, глобалізація відображається на будь-якій зі сфер економіки і людського життя. Сьогодні ми бачимо прискорення більшості процесів, розуміємо і приймаємо свою роль в цьому прискоренні. Ми розглядаємо себе не просто як транспортна компанія, яка забезпечує перевезення для великого, середнього і малого бізнесу. Ми здійснюємо якісний інжиніринг логістичних процесів і несемо за нього відповідальність на всіх етапах, розуміючи, що забезпечуємо той самий «пульс», безперервність ефективного функціонування логістики, і як наслідок – всього бізнесу в цілому навіть у турбулентному, мінливому світі.

Слід розуміти, що швидкість і глобалізація самі по собі, як явища, не забезпечують автоматичних, безперешкодних і простих рішень складних питань перевезення. Швидше навпаки – доставка вантажів ускладнюється. Перед бізнесом виникають нові виклики. Тонкощі зовнішньоекономічної діяльності, правова експертиза процесів, з одного боку і зростаюча цінність тимчасових ресурсів – необхідність точно, вчасно, в строк, у що б то не стало забезпечити виробництво, дотримуючись усіх правил перевезення.

На які якості експертів транспортної компанії, у такому контексті, важливо звернути увагу?

Олександр Кулік: Тут важливо розділяти процес на кілька фаз, де різні якості підсилюють ефективність. Наприклад, в плануванні перевезень, в розробці якого-небудь складного логістичного рішення важливий безумовний професіоналізм в поєднанні зі сміливістю, креативністю та здатністю мислення поза рамками. Найчастіше ми прагнемо вирости за кордони звичних маршрутів навіть раніше, ніж це буде цікаво і потрібно нашим клієнтам і згенерувати успішне вирішення, передбачивши цю потребу.

На цьому етапі це – пріоритет. Кожен наш клієнт і партнер знає, що поставивши перед нами навіть надскладне завдання, ми знайдемо рішення і здійснимо його. Досвід і багаторічна експертиза наших фахівців використовуються як міцна платформа для створення зважених, і, при цьому, нетривіальних проектів перевезення. Ми не боїмося проектних вантажів, знаємо все про перевезення небезпечних вантажів і кожен раз прагнемо заощадити кошти клієнта.

Відкритий світ можливостей – це, дійсно, в першу чергу – виклик. Якщо ви плануєте трансконтинентальну, міжнародну доставку вантажу, то сплануйте всі юридичні нюанси, географічні особливості, оптимальні варіанти фасування і упаковки і тільки потім варто приступати до реалізації плану. Так, на етапі реалізації рішення важлива максимальна відповідальність, залучення до результату, оперативне реагування. Тому наші менеджери забезпечують диспетчеризацію 24/7, повністю ототожнюючи виконання заявлених термінів і обіцянок зі своєю результативністю в роботі. Ми працюємо як частина команди нашого клієнта. Ось ця здатність по-справжньому розділяти його завдання – це ще одна принципова якість, актуальна сьогодні.

Є ще один глобальний тренд – все більше спеціалізації з якогось певного виду послуг, чому тоді ви обрали мультимодальні перевезення?

Олександр Кулік: Наша компанія складається з синергії об’єднання сильних активів – багаторічного досвіду і можливостей морських перевезень в поєднанні з такою ж експертизою і власним рухомим складом в залізничних перевезеннях. Тому, ми також відповідаємо цьому вектору – наша спеціалізація – найбільш оптимальне поєднання декількох ефективних видів перевезень, мультимодальні перевезення.

Логістика – це не просто доставка вантажу з точки А до точки Б, де вам залишається тільки обрати транспорт і маршрут. У практичному своєму прояві – цей процес, що пронизує, об’єднує, спрямовує всі бізнес-процеси компанії до єдиного успішного результату, процес, що завжди враховує ресурсну частину. Де і час, і гроші – є принципово важливими. Тому наш підхід – створення ефективної схеми логістики для клієнта вже на першій зустрічі.